Jolipiercing

Pred vsakim posegom si v studiu vzamem čas in se s stranko pogovorim, izberem z njo/njim primeren piercing, jo/ga obvestim o pravilni negi po postopku, o poteku posega, morebitnih komplikacijah. Zato se je potrebno za termin naročiti in vzeti čas, saj je piercing zelo intimen poseg. Mladoletne osebe od 14 do16 let morajo priti v spremstvu staršev ali skrbnikov, od 16. leta pa prinesti pisno izjavo staršev/skrbnikov, da se strinjajo. Izrednega pomena je tudi vaše zdravstveno stanje. Če ste se naročili in zboleli, se ponovno naročite, ko ozdravite. Obvestite me, če imate kakršnokoli obliko kronične bolezni.

Pred posegom ne zaužijte alkohola ali drugih substanc, zdravil, ki redčijo kri, dvigujejo pritisk, tako kot tudi ne po posegu. Osebe, ki imajo probleme s celjenjem ran oz. jim celijo "keloidno", odsvetujem piercing, ker se bo skoraj 100% okrog piercinga naredil keloid!

Materiali, iz katerih je nakit za prvo vstavljanje

Da preprečimo alergije, je važno iz katerega materiala je piercing za prvo vstavljanje, zato uporabljam izključno materiale, ki so nealergeni, biokompatibilni in certificirani (testirani) v EU:

Opozorila bi vas, da res pazite pri nabavi pircing nakita, ker se v trgovinah prodaja anodizirano ali pa alumunijem prevlečeno jeklo kot titan in mu je zelo podobno. Za Bioplast prodajajo Bioflex, ki pa ni kirurška plastika. Potem imamo tu še tako zelo priljubljeno kirurško jeklo ali SS 316L, ki vsebuje nikelj, slednji je zelo visok alergen oz. povzročitelj alergij pri kar 80% ljudi! Vsi ti omenjeni materiali se lahko uporabijo šele, ko je piercing POVSEM ZACELIL!

Zakaj je važna pravilna dimenzija piercing-a?

Ljudje smo različni, res da imamo vsi usta, glave ... samo različne, različnih velikosti. Obraz recimo ni nikoli 100% simetričen. Zato pa je važna pravilna izbira nakita glede na posameznika. Ali pa, da me boste morda lažje razumeli, vsi ne ustrezamo v enako velikost oblačila. Upoštevati pa je še potrebno tudi specifično reakcijo posameznega piercing-a po posegu, saj nekateri piercing-i oz. tkivo po posegu malce otečejo. Zato je npr. potrebno dati v jezik ali ustnico daljšo palčko, da uhan potem prve dni ne stiska. Popki so zelo različni: plitki, ozki, ven obrnjeni itd., in če se vstavi neprimerna bananica, lahko v skrajnem primeru pride do izločanja piercing-a. Včasih je lahko tudi tako oblikovan, da je smotrno narediti namesto standarno nad popkom piercing pod popkom. Ustnic recimo nikoli ne luknjam z obročki, ker bi bilo potrebno zaradi začetne otekline dati večji obroček, ta pa estetsko ne zgleda lepo, lahko pa tak prevelik obroček poškoduje zobe. Najbolj idealne so palčke iz kirurške plastike, ne škodijo zobem, ne delajo alergij, pa lepo se jih da krajšati na potrebo posameznika oz. njegovo debelino ustnice. V glavnem, napaka je, da se dela in vstavlja piercing-e po nekih posplošenih načelih, ljudje pa smo si tako različni.